Система моніторингу земель сільськогосподарського призначення та агроресурсів Миколаївської областіhttp://www.pryroda.gov.ua | 26-04-2013
Система моніторингу земель сільськогосподарського призначення та агроресурсів Миколаївської області

У ході засідання «Ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Миколаївській області», яке відбулось 25 квітня 2013 року.представниками ДНВЦ «Природа» та ТОВ НВП «Агроресурссистеми» були презентовані результати виконання проектустворення «Системи моніторингу земель сільськогосподарського призначення та агроресурсів Миколаївської області» (на прикладі Кривоозерського району),який було реалізовано завдяки сприянню та підтримці керівництва облдержадміністрації.

     Голова облдержадміністрації Микола Круглов порадив керівникам районів звернути увагу на новітню технологію з метою налагодження ефективного контролю на місцях. Голова Миколаївської ОДА також рекомендував керівникам районів обговорити намічену роботу з впровадження космічного моніторингу із головами сільських та селищних рад.

     Фахівцями ДНВЦ «Природа» та ТОВ НВП «Агроресурссистеми» також презентовано геопортал Миколаївської області, створений для ілюстративного подання даних моніторингу.

Система моніторингу земель сільськогосподарського призначення та агроресурсів Миколаївської області
«Прийшов час дуже серйозно розглянути питання щодо вишукання додаткових джерел надходження коштів до бюджету», - наголосив Микола Круглов, - «Зокрема, беручи за основу результати представленого моніторингу, будуть підготовані відповідні пропозиції нашому депутатському корпусу, Кабінету Міністрів України про те, що ми сьогодні втрачаємо».